Avon | Viva la vita

hétfő, október 16, 2017 Ági - Niceties in my life blog 2 CommentsTavasszal és nyáron különösen nagyon szeretem a könnyed, friss, virágos illatokat, ilyenkor általában el is csábulok egy-két új illat hatására, de őszintén szólva egy cseppet sem bánom, hiszen nálam a reggeli készülődés során a parfüm jelenti a pontot az i-n. Hiszen két-három fújás az aktuális kedvencemből, s már veszem is a cipőmet, a táskámat és már csukódik is mögöttem a bejárati ajtó. De ha már kedvenc illatot említettem, el is érkeztünk a mai bejegyzés főszereplőjéhez, az Avon Viva La Vita elnézésű EDP-hez. Ezzel le is lőttem a poént, de természetesen megosztom azt is, hogy miért lett ez az aktuális illatom. Legalábbis az egyik. :DA csomagolás engem levett a lábamról, ez az egyszerű, letisztult üveg nagyon illik az illathoz, ahogy a színe is. Viszont ha már a színnél járunk, gyorsan meg is kell jegyeznem az egyik negatívumot, ugyanis pár hónap alatt nekem szinte teljesen kifakult. Aggódtam is, hogy esetleg ilyen gyorsan megromlott, de semmi más változást nem vettem észre, s ami legfontosabb, nem vettem észre semmi problémát a bőrömön, bár hozzá kell tennem, hogy nagyrészt a ruhámra fújom inkább.

Fejillat: mandarin, alma, rózsaszín grépfrút
Szívillat: mimóza, magnólia, harmatos rózsa
Alapillat: szantálfa, kasmírfa, vaníliabab
Maga az illat számomra nagyon kellemes, igazi tavaszi-nyári illat -nálam inkább egész éves-, s ami ezeknél is fontosabb:  igazán magaménak érzem. Egyáltalán nem mondanám különlegesnek, de pont emiatt egy klassz kis hétköznapi parfüm nekem. Nálam a döntő illatjegy a magnólia volt, mivel megfigyeltem az utóbbi időben, hogy általában tetszenek azok az illatok, amiben ez az illatjegy szerepel. Rajtam kellemes virágos illata van, egy nagyon enyhe citrusos beütéssel, de konkrét illatjegyeket kiérezni nem tudok.

Bár EDP-ről van szó, sajnos tartósnak nem mondható, dél körül már nem szoktam érezni magamon, viszont magammal vinni nem szeretem a parfümöm, így ebben az esetben le kell mondanom az egész napos illatról, kivéve ha ráveszem magam, hogy töltsek át belőle egy Travalloba, hogy nap közeben újra tudjam fújni. Mivel nem tolakodó illat, így még 35 fok felett sem éreztem túl soknak, de még most, az ősz közepén is jól esik használni.


Összességében nekem nagy kedvenc lett még az 1-2 negatív tulajdonsága ellenére is, így sajnos hamarosan el is fog fogyni, viszont a gyenge tartóssága miatt nem hiszem, hogy újra fogom vásárolni.

Próbáltátok ezt az illatot? Mi az aktuális kedvenc parfümötök?


A bemutatott terméket tesztelésre kaptam az Avon csapatától.

2 megjegyzés:

 1. Nekem ez valahogy kimaradt, de a leírásod alapján kezd megtetszeni.
  Én most a Zara Dark Emerald és Nina Ricci L'Extase bővkörében élek. Előbbit még tavaly vettem, de csak a felét használtam el, az utóbbi pedig az idei ősz felfedezése. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha szereted a virágos, könnyed illatokat, de nem zavar, hogy nem tartós, akkor megéri tenni vele egy próbát. :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...